Årsopgørelsen 2018

Årsopgørelse 2018

Har du styr på det alt inden det hele går løs den 11 marts? Ellers kan du hurtigt få et overblik på hvad du skal huske her og se de vigtigste datoer.

Så er det ved at være den tid på året vi alle enten frygter eller ser frem til. Ved du om du får penge tilbage, eller om det er endt med et lille udestående til Skat? Lige meget hvad er det altid en god ide at dobbelttjekke, især pga. de nyheder der har floreret det seneste år med skat.

Mandag den 11. marts er dagen hvor 4,6 milioner danskere får adgang til deres årsopgørelse, og overskydende skat vil blive udbetalt fra den 5. april – Skriver skattestyrelsen i en pressemeddelese.

Danmark besidder et af de mest automatiserede og digitaliserede skattesystemer. Selvom det er nemt og lige til kan der altid ske fejl, selv for de bedste systemer. Heldigvis er det kun omkring 15 procent, altså 700.000 borgere, der selv skal ændre eller tilføje noget i deres årsopgørelse. 

Typiske fradrag der er gode at tjekke

De fem typiske fradrag man er nødt til selv at indberette ved sin årsopgørelse, eller tjekke er:

  • Kørselsfradrag
  • Håndværkerfradrag
  • Aktier, værdipapirer, udbytte m.v.
  • Indtægter ved deleøkonomi, fx. ved udlejning af bolig og bil
  • Børnebidrag
Du kan ændre på din årsopgørelse frem til den 1. maj. For ændringer eller tilføjelser som foretages efter den 28. marts, vil udbetalingen af overskydende skat falde efter 12 dage. Hvis man ændre sin årsopgørelse inden den 28. marts, vil du få din restskat udbetalt den 5. april som alle andre.

Nye automatiske fradrag

Hvis du kigger efter, kan du se på din årsopgørelse for 2018, at der er nogle nye automatisk beregnede fradrag. Beskæftigelsesfradraget er blevet hævet til maksimalt 34.300 kr. og man har indført et jobfradrag på maksimalt 1.400 kr. Som det sidste er det blevet indført et ekstra pensionsfradrag, hvor størrelsen bliver påvirket af hvornår du går på pension.

Det hele skulle derfor gerne være nemmere og automatiseret så der ikke længere, i lige stort omfang er behov for at rette i årsopgørelsen. Husk dog altid at tjekke for en sikkerhedsskyld, der kan altid forekomme fejl.

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *