Forårsrengøring af din privatøkonomi i 3 trin

Forarsrengoring

Forårsrengøring af din privatøkonomi i 3 nemme trin, husk det hele!

Nu er vi rigtig begyndt at kunne mærke foråret banke hårdt på døren. Termometeret viser tocifrede plusgrader, dagene bliver længere og fuglene kvidrer.

Alt den formåede energi skal da konverteres til noget produktivt og godt. De fleste klarer en forårsrengøring i hjemmet, får muget ud i gamle ting og sørger for at alt virker. Det samme kan gøres med din privatøkonomi.

Tiden er kommet hvor du sortere, organisere og smider ud. Vi forærer dig forårsrengøring i 3 nemme trin👇☀️

1 trin: Mug ud i dine abonnementer 🧹

Der er glædeligt mange abonnementer man vil betale for månedligt. Men rundt omkring i din økonomi kan der også være mange glemte abonnementer. Det kan sammenlagt løbe op i flere tusinde kroner, hvis der ikke er styr på dem. 

Det kan også være at der bare findes et billigere abonnement derude med de samme goder, du bare ikke har fundet endnu. Og har du husket fælden med apps og tjenester du ikke engang bruger mere? Mange glemmer at opsige diverse tjenester når man har 30 dage gratis.

Jeg fandt selv en del, da jeg kiggede mine kontoudtog igennem. Tjenester og abonnementer jeg ikke har budgetteret, som bare er der. Det kan være:

  • Apps – Nye apps og apps der kræver en abonnementsordning.
  • Tjenester – Netflix, Viaplay, HBO, Tv2 Play, Spotify, Podcast osv.
  • Abonnementer – Mobil, fitness, Tv-pakke osv.
  • Andet – A-kasse, fagforening og forsikring.
Der er blandt andet mange muligheder for dig at holde styr på dine abonnementer for apps, blandt andet for iPhone og android. En god ide er altid at tjekke op på ens privatøkonomi for at være sikker på at der ikke er nogle unødvendige udgifter.
 

Derudover kan du i mange tilfælde opnå gode rabatter som studerende eller hvis du opretter en familieordning. Det ser man ofte ved mobilabonnementer, at hvis hele familien har det samme, vil man opnå en billigere pris på både mobiler og abonnementer.

Det samme er gældende med Spotify. Her ser man, at en student får 50% rabat under deres videregående uddannelse. Men også at man som family kan få et abonnement med plads til 6 personer for 149 kr. om måneden.
 
Derudover findes der mange sammenligningstjenester på nettet. De kan være med til at give overblik over hvilke muligheder du har, men også om du har mulighed for at spare noget.
 

2 trin: Genskab overblikket over din gæld 📈

For mange udgifter? eller er der bare nogle gamle gældsposter som faktisk stadig irriterer og påvirker din økonomi? Så få styr på dem hurtigst muligt. Du har flere muligheder for dette, blandt andet et samlelån, optage et nyt lån og derved betale de andre ud eller mindske dine andre udgifter. I de fleste tilfælde vil et samlelån være bedst.

At gøre forårsrent handler om at gøre det hele rigtigt, ikke bare tage lidt støv på tv bordet. Du er nødt til at gøre det grundigt, ellers vil det stadig irritere dig senere. Det samme gælder dine lån, du kan ikke bare lægge det bagerst i køen og sige det er fint nok.

Få samlet dine lån og derved mindsk dine omkostninger til kun et lån. Det vil altid kunne betale sige at gøre brug af et samlelån, hvis du har flere dyre forbrugslån.

Derudover til fremtiden hvis findes der mange forskellige apps på nettet der kan hjælpe dig med at holde styr på din økonomi som Lommebudget, Mobilepay og Spiir. De kan alle være med til at giver dig overblik over din privatøkonomi.

3 trin: Sælg ud blandt gamle ting 💰

“Ej, det kommer jeg helt klart til at bruge på et tidspunkt” Kender vi ikke alle det? Nej du kommer helt sikkert ikke til at bruge den igen i de fleste tilfælde. Har du brugt den meget så ja måske, ellers burde du overveje at sælge ud blandt gamle ting.

Det kan være alt fra vintertøj til højtalere. Det du ikke bruger, burde du komme af med. Det hjælper også med forårsrengøringen i hjemmet, da der ikke længere er proppet med ting. Der findes mange muligheder for at sælge dine ting, som DBA og den gule avis. Eller hvis du ikke gider til at oprette en bruger kan du altid bruge Facebookgrupper eller deres nye tiltag, markedspladsen. 

Her har du mulighed for at sælge dine ting på Facebook marketplace nemt og hurtigt. Du skal her egentlig bare lave en salgsannonce, som er gratis. Dertil skriver interesserede købere til dig på messenger, det har aldrig været lettere.

Skab overskud, ved at tage din forårsrengøring skridtet videre end bare huset eller lejligheden. Din privatøkonomi kan have lige så meget brug for det. Det vil sparer dig penge og hjælper dig i det lange løb. 

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *