6 gode råd til din privatøkonomi

6 gode råd til din privatøkonomi!

Privatoekonomi

Det kan være svært at finde hoved og hale i ens privatøkonomi, som nogle gange tør man ikke rigtig at spørge om hjælp. Vi har samlet vores 6 bedste råd, som hjælper dig til at få en stabil og god privatøkonomi.

1. Læg et budget

  • Det vigtigste for at få styr på ens økonomi er hovedsageligt at udarbejde et budget. Det vil være med til at give et overblik over alle udgifter og indtægter du har. Ud fra dette kan du vurdere hvad der efterfølgende skal ske af forbedringer i din privatøkonomi. Hvis du har brug for hjælp til hvad et budget inkludere, kan du finde hjælp til at lave et budget på House of Banks.

2. Planlæg din økonomi

  • For at sikre du bruger dine penge rigtigt, er det altid en god ide at planlægge alt du bruger dine penge på. Det vil også gøre det en del nemmere at sætte udgifterne ind i et budget. Det kunne være hvis dit barn skal konfirmeres næste år eller at du skal på ferie, så planlæg det i god tid. Det er nemt at sætte en opsparing op og ved at gøre dette slipper du for at skulle tage unødvendige lån. En anden ting du undgår er spontane købe, hvis du ikke har planlagt købet af nye sko som er på tilbud, så hold dig fra at købe dem. Du kan oftest ikke finde hul i et allerede stramt budget, uden at have lagt penge til side.

3. Få styr på dine lån

  • Nu har du lavet et budget og finder ud af at du har 3 forskellige lån, fra forskellige udbydere.  Det smarteste valg for dig i denne situation, ville være at samle dem til et lån hos en udbyder. Det vil spare dig for gebyrer og sikre dig en lavere rente på hele lånet. Det vil gøre hele din låne situaiton overskuelig og betyde at du slipper for uønskede regninger. Det er blevet så nemt og lige til at samle dine lån, at det eneste det kræver er nogle klik på nettet også er det klaret. Det kan vi hjælpe dig med og har et interessant udvalg af samlelån, som vil kunne styrke din privatøkonomi. 

4. Undgå forbrugslån

  • Husk det nu for gudsskyld, hvis du ikke virkelig har brug for pengene, så lad være med at tage et lån. I de fleste tilfælde ender et hurtigt lån med en høj rente, som vil være utrolig svær at betale retur. Derfor hvis det er muligt, så spar penge op løbende, til uforudsete udgifter. Det kunne også være for at have lidt liggende, hvis du skulle finde nogle gode tilbud. 

5. Sælg bilen

  • Bor du i centrum, eller har du alle ting indenfor rækkevide? Så tænk på om du har brug for din bil. Man ser oftest at ens bil stadig er en stor udgift trods den er betalt. Der skal stadig betales for forsikringer, benzin og reparationer. Når vælger bilen fra skal du ikke bare tage offentlig transport. Derimod undgå det, da offentlig transport er blevet en del dyrere. Et godt råd ville være at tage den gode gamle jernhest. Du får klaret den daglig motion, får frisk luft og skåner miljøet. 

6. Få et ekstra job

  • Til sidst, om du mangler penge, eller bare gerne vil have lidt ekstra at gøre godt med om måneden. Vil det altid være en mulighed at finde et ekstra job. Det vil både styrke din privatøkonomi og dig selv fagligt. Det er blevet så nemt nu til dags at finde og søge jobs, at det er bare at komme igang. Det eneste du skal bruge er et CV og en god ansøgning, så er du næsten sikret jobbet.

Om du følger nogle eller alle af rådene er helt op til dig selv, det kan være at nogle af dem ikke er relevante, men at andre er. Vi håber at du gør brug af det som vil kunne hjælpe dig med at få styr på din privatøkonomi. Der er selvfølgelig et hav af muligheder, men hvorfor ikke starte med dem du kan få gratis.

Når du har styr på din økonomi, gør du dig selv mere attraktiv overfor banker. Tjek de forskellige lån ud på House of Banks, hvis du skulle stå og mangle penge til en ny bil eller andet. 

2 kommentarer til “6 gode råd til din privatøkonomi”

  1. Pingback: Hvor meget kan jeg låne? Find ud af det på → House of Banks

  2. Pingback: → Hvad koster det at låne penge? Se alle fordelene | House of Banks

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *