International Beer day

Hvordan fejrer man den?

Lad din favoritøl bestemme din rejsedestination. Et forslag er enten en rejse til Belgien eller Tjekkiet

Belgium – Den belgiske øl

I Belgisk kultur ses ølbrygning på som et håndværk og er en del af befolkningens diet og sociale omkredser. Rundt 1980’erne var øllet så implementeret i deres kultur, at skoleelever kunne vælge mellem kaffe, the eller øl fra cafeteriet. Dette aftog senere i takt med, at man blev opmærksom på alkoholens indvirkning på kroppen. De fleste uger i dag holdes der ølfestivaler, og der er helt sikkert nogle at finde på den internationale øldag. Mange af festivalerne har også fået opmærksomhed udenlands fra og tiltrækker tusindvis af gæster. Mange af øllene der bliver brygget i Belgia bliver brygget på små lokale bryggerier, så derfor er hver festival noget for sig, så næsten uanset hvor du tager hen i landet, så vil Belgia være en oplevelse for sig selv.

Tjekkid – Den tjekkiske pilsner

Tjekkisk øl sælger godt, fordi landet er kendt for at producere noget af verdens bedste øl. Det er måske også fordi befolkningen drikker 142.6 liter pr. indbygger i året, sammenlignet med Danmarks 61.9 liter pr indbygger.

Tjekkiske øller kendetegnes ved undergæret øl i stil med pilsner typen, nesten 97% af tjekkisk øl falder indenfor kategorien. Det er dog dokumenteret at det tjekkiske folk har brygget øl i langt over tusind år, og deres begejstring for humle har været vedvarende siden de keltiske tider. En sådan erfaring som nation har resulteret i den pilsner vi kender til i dag. Så er måske et besøg til Prague en oplevelsesrig rejse i øllen og humlens historie, samtidig som du nyder en af verdens bedste pilsnere.

PS: Husk og se på skiltene før du lave en entre, de traditionelle barer serverer kun et slags brand, kun med få variationer. 

Har du også som mange andre svært ved at finde råd til ferien?

Venligst læs artiklen om kreditkort med fordele. Linket finder du her. Artiklen beskriver hvordan du ved valg af kreditkort kan anskaffe dig gratis flybiletter, hotel og andre økonomiske fordele.

Svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *