Styrk din kreditvurdering

Kreditvurdering

Hvad betyder kreditvurdering egentlig og kan du selv påvirke den? find ud af mere nedenfor

kreditvurdering

Hvad vil det sige at have en god eller dårlig kreditvurdering? Nu skal du høre, din kreditværdighed er noget banken bedømmer ud fra en række faktorer som påvirker din privatøkonomi. Du kan faktisk kalde det en vurdering af din økonomi, altså en kreditvurdering.

Sådan bliver du kreditvurderet

Du bliver ikke kun kreditvurderet ud fra din indkomst, det er en samlet score af forskellige faktorer. De hjælper alle banken med at vurdere din økonomiske situation og hvor god en betalingsevne du besidder.

 • Din gældshistorik
 • Dit rådighedsbeløb
 • Din alder og forhold
For at kunne styrke din kreditværdighed er du nødt til at være sikker på hvad der menes med de forskellige faktorer. Det er faktisk ikke svært og når man har styr på det, vil det være nemt at bibeholde.
 

Din gældshistorik

Bankerne vil gerne sikre at de får deres penge igen, hvis de låner ud. Det gøres ved en kreditvurdering, hvor de ser på tidligere låneaftaler, derfra om du har betalt til tiden og om du stadig har etablerede lån. Hvis du ikke er god til at betale dine lån tilbage og har mange små lån, vil det påvirke din kreditværdighed negativt og du vil have svært ved at optage et lån. Låner er bange for ikke at få deres penge igen fordi at du førhen har misvedligeholdt din gæld. Hvis du derimod har betalt dine regninger til tiden og betalt dine lån af. Vil det påvirke din kreditværdighed positivt.

En faktor som også spiller ind er om du har haft et lån førhen, hvis du ikke har det, vil det påvirke din kreditværdighed positivt.

Dit rådighedsbeløb

Målet for kreditor er at få sine penge igen. Derfor er det vigtigt at du har et rådighedsbeløb der bekræfter at du kan betale tilbage. Alle dine udgifter og indtægter påvirker dit rådighedsbeløb. Hvis du ikke har flere indtæger end udgifter, vil dit rådighedsbeløb påvirke din kreditvurdering negativt. Selvom du har en god løn, er det altid vigtigt at betale alt til tiden. Du kan tjene 50.000 kr. om måneden, men have en elendig kreditvurdering. Grundet høje udgifter kontra indtægter.

For at få et godt overblik over dit rådighedsbeløb, vil det altid være et go-to råd at lave et budget. Et budget giver dig overblik over din økonomi. Hvis du oplever dit budget er negativ har du mulighed for at påvirke det positivt, for at styrke din kreditvurdering.

Din alder og forhold

For det første er din alder vigtigt og det vi være svært for dig som 70 årig at optage et helt nyt lån. Grunden til dette er at de ikke altid er sikker på hvor lang tid du har tilbage og hvis du allerede er på pension, har du en lav indkomst.

Ud fra dit forhold vil banken oftere vurdere om det er positivt. Har du en familie med en stabil økonomi vil det påvirke din kreditværdighed positivt. Er du derimod lige kommet ud af et forhold, har en masse udgifter og er ved at finde ud af din økonomiske situation, vil det være et minus på kontoen. Hvis du er single, er der heller ikke en anden der kan hjælpe økonomisk, hvis du skulle stå uden indtægt eller andet.

Du kan altid styrke din kreditværdighed!

Det vigtigste du skal vide her, er at du altid selv kan påvirke din kreditvurdering positivt ved at have styr på din økonomi. Der er mange måder du kan have styr på din privatøkonomi, for at hjælpe dig på vej kan du se de bedste råd her.

 • Betal dine regninger til tiden
 • Indfri gæld
 • Vis du kan spare op og gør plads til uforudsete udgifter.
 • Læg et budget
 • Øg din indkomst
 • Lån mindre
 • Ansøg med en

Som du kan se er der allerede 7 muligheder for at styrke din kreditværdighed. Nogle af dem er langsigtet som at indfri ens gæld og spare op. Men det er ikke en undskyldning, for du kan starte med at få styr på din økonomi, få lagt et budget og rydde op i dine udgifter. Hvis du gør det rigtigt, vil du ende med at have penge til at betale dine gæld til tiden.

Led efter muligheder for at uddanne dig selv, du skal ikke være bange for at tage mere ansvar og vise at du kan dit arbejde. Vis selvsikkerhed, så vil du hurtigt kunne argumentere for lønstigninger eller forfremmelser.

Hvis alt går galt så vent eller lån mindre, indtil du har styr på din situation. Mange kan godt forhaste beslutninger og tage de forkerte. Tænk derfor altid over dine muligheder, det kan være at du skulle have et kreditkort i stedet for, eller har brug for at samle dine lån? Vi kan hjælpe med det hele hos Houseofbanks, hvis du har styr styr på din kreditværdighed, har vi et stort udvalg af lån.

3 kommentarer til “Styrk din kreditvurdering”

 1. Pingback: Hvor meget kan jeg låne? Find ud af det på → House of Banks

 2. Jeg har stor gæld, ca. 100.000,00 kroner alt i alt. Nu afbetaler jeg lånene månedsvis, men har stadigvæk stor gæld. Jeg er fortvivlet. Er der nogen mulighed for et lån? Så jeg kan betale nogle af mine gæld? For at komme ud af RKI, har jeg et restgæld på omkring 10.000,00 kroner.

  1. Hej Ortoraq,

   Du har med Aurora lån muligheden for at låne penge trods RKI. Dette er et utrolig smart koncept, som vil sige at du får en ven eller familiemedlem med i ansøgningsprocessen som kautioner. Det vil altså sige at hvis du ikke kan betale, hæfter personen også som sikkerhed overfor lånefirmaet. Du kan låne op til 50.000 kr. og derfor burde du sagtens kunne betale de 10.000 kr. tilbage. Håber det besvarede dit spørgsmål.

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *