Opsparingskonto

Hvad er en opsparingskonto?

En opsparingskonto er et sted hvor du kan opbevare dine penge sikkert, samtidig som du tjener renter på dine penge. I modsætning til andre muligheder er det helt risikofrit at indsætte din opsparing i en højrentekonto.

Kontoen er nemlig omfattet indskydergarantien, hvis du holder dig under 750.000 kroner. Det vil sige hvis dit pengeinstitut går konkurs så er du sikker på at få dine penge tilbage.

Hvorfor opsparingskonto?

Opsparingskontoer bruges for at skabe en afstand mellem penge der flyver afsted i hverdagen, til penge beholdt i din konto, der er ment til en krisesituation eller ferieopsparing.

Forskellige banker giver forskellige renter som du kan se nedenunder. Nogle er lave som 0.2% men de tilbyder til gengæld andre goder.

Hvad burde du vide om en opsparingskonto?

Opsparingskontoer hjælper dine penge med at gro. Du låner banken penge, hvilket gør banken i stand til at bruge dine midler til andre kunder, så banken betaler dig i renter som en form for tak.

“Opsparingskontoer er designet til at opbevare penge du ikke bruger. Ved at holde pengene på en seperat konto, kan det forsikre at de ikke forsvinder et andet sted hen.”

Hvor meget burde du spare op?

Medmindre du ved hvad du skal spare op til så kender du nok svaret allerede, men hvis ikke så læs godt efter.

Der er ikke en fast regel at komme med når man skal spare op, Person A har måske helt andre udgifter og indtægter end Person B, derfor siger jeg som hovedregel:

“Altid ha en opsparing på kontoen der svarer til en måneds forbrug forud – Dvs. du “betaler” dine udgifter for september i august.”
Dette er for at sikre dig, hvis du i en uheldig situation står uden indtægt i en måned, f.eks ved tab af arbejde eller lignende.

Hvordan ansøger man?

Som ansøger er der nogle faste formelle krav der skal overholdes.

  • Bopæl i Danmark
  • Over 18 år

Derudover er der nogle ting man kan benytte sig af. Nogle steder f.eks Santander siger, at hvis du vælger at binde dine penge i længere tid ved dem, belønner de dig med en højere rente – der er muligheder. Så gør noget godt for dig selv i dag og fyld sparegrisen.

Flere måder at spare penge på:

Der er mange tilbud tilknyttet et kreditkort

Se fordelene
Betaler du for meget i bankgebyrer?
Refinansier!

Har du for meget tid?

Sæt en ny indtægtskilde op

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *