Refinansiering

Hvad er refinansiering?

Det kan forklares kort i et eksempel med dig, og låneudbyder 👨‍🌾  og 👨‍⚖️.

Du optog for et år siden et lån ved 👨‍🌾 til en fast rente. Du vil nu se om du kan få en lavere rente et andet sted og spare penge. Du går til udbyder 👨‍⚖️, der går med til at skænke dig en lavere rente. 👨‍⚖️ betaler nu hele din gæld til  👨‍🌾  , og fra nu af fortsætter du med at betale dine månedlige afdrag til👨‍⚖️.

Det er gratis at forsøge

Det er ikke altid du kan få en lavere rente, men det koster ingenting at forsøge og det er bedre at få et nej, end at smide penge i et sort hul, når du egentlig kan bruge dem på andre ting.

 

Flere former for refinansiering

Der findes mere end en form for refinansiering, du har for eksempelvis:

Refinansiering ved billån – Refinansiering til Bolig – Refinansiering til båd

Men de fungerer alle sammen nogenlunde ens, jeg vil forklare hvad refinansiering er ved hjælp af et eksempel med et billån.

REFINANSIERING AF BILLÅN, HVORNÅR GIVER DET MENING?

Generelt set vil det altid betale sig at ansøge om refinansiering, markedet er fuldt af konkurrenter, og får du en lavere rente et andet sted har du vundet. Såfremt det kan betale sig med omkostningerne associeret med at optage et nyt lån. Men det giver mening når:

Renten er på vej ned. At renten falder kan være en virkning af forskellige årsager: det kan være en ændring i bankens økonomi, øget konkurrence eller også nye lovgivninger. Hvis renten har faldet siden du først optog lånet, vil refinansiering højst sandsynligt kunne give dig billigere afdrag, og du vil kunne nedbetale dit lån hurtigere. Det tager ikke mere end nogle minutter for at sende en ansøgning omkring refinansiering til en udlåner.

Bilforhandleren gjorde arbejdet for nemt for dig. Hvis du fik dit billån gennem bilforhandleren når du købte bilen, er det ikke sikkert, at de har sørget for at du fik den laveste rente, som du kunne have fået et andet sted. Mange vælger denne løsning fordi det er den nemmere, og man er fri for at have mere end højst nødvendig kontakt med udbyderen, men det er tit det ikke er den billigste og bedste løsning. Du kan gøre op for skaden ved at ansøge om refinansiering og få et lån med en lavere rente.

Du ikke når at betale til tiden. Måske har du gabt over mere end du kunne tygge og du står nu med regninger op til halsen, eller du har stødt på andre økonomiske forhindringer. Ved at refinansiere dit lån, kan du bruge mere tid på at betale tilbage dit lån og betale mindre månedlige afdrag. Det du skal tænke over ved at øge lånets løbetid er at du vil betale mere i rente hvilket ikke er optimalt – men det er bedre end at få betalingsanmerkninger og havne på RKI-listen.

[gem_divider]

Lendme tilbyder Refinansiering

Ikke lad det gå for lang tid for du ansøger om refinansiering. Lendme som er blandt vores top 3 anbefalte låneudbydere tilbyder nemlig refinansiering. Tryk her for at bli henvist til vores top 3.

1 thought on “Refinansiering”

  1. jens viggo madsen

    jeg har en gæld på ca 158.000 som er ved at kvæle mig økonomisk. mit spørgsmål er om det er mugligt at låne beløbet hos jer så jeg kan få alle gamle lån indfriet og kun afdrage hos jer,så jeg kan slippe for alle de renter og få min økonomi på rette kurs

Svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *