Vælgerne foretrækker kvinder i folketinget

Vælgerne foretrækker kvinder i folketinget

Folketingsvalget er lige om hjørnet. Men hvem foretrækker du egentlig? Vi er ikke alle enige

Står du og er lidt i tvivl om hvem du skal vælge? Det kan godt være svært når man lige pludselig har alverdens valgmuligheder. Det er ligesom en aftenbuffet, det hjælper ikke at der så kommer friske muligheder lige inden valget skal tages. Det kan være at grafikken nedenfor hjælper dig.

Vaelgerne-fortraekker-kvinderi-folketinget

Vi danskere er ikke altid enige om hvad vi vil, eller hvilken vej landet skal gå. Men noget der ikke rigtig ændre sig er popularitet af partier. Socialdemokratiet lå i 2015 på 26%, Venstre var nr. 2 med 22%, dernæst ser vi Dansk Folkeparti på 20% efterfulgt af enhedslisten på 8% og Liberal Alliance på 7%. 

Det betød, at til sidste folketingsvalg løb blå regering med stafetten og fire år i føresædet. I år ser det ud til at den røde tilgang høster vælgere og står på nuværende tidspunkt stærkt.

Men Hvem Vælger Vi?

Ud fra en analyse af tal, som Danmarks statistik har indsamlet fra 1990-2015. Kan det konkluderes at vi i gennemsnit vælger 25% af de kvindelige folketingskandidater som stiller op og kun vælger 19% af de mandlige. Dette er taget ud fra de gennemsnitslige opstillede kandidater hvert vælger år i hele perioden. Normalvis er der mere end dobbelt så mange mandlige kandidater kontra kvindelige. I snit stiller der 618 mandlige kandidater op, modsat kvinder som i ligger på 279 kandidater.

Hvis du som kvinde overvejer at stille op til folketingsvalget næste gang, har du derfor faktisk en større chance for at blive valgt, som havde du været en mandlig kandidat. Overvej det lige!

Så husk at stemme ved dit lokale stemmested den 5. juni ellers fratager du dig selv retten for at klage over regeringen de næste 4 år. Vi ved jo godt, at vi alle kan lide at brokke os i ny og næ.

1 kommentar til “Vælgerne foretrækker kvinder i folketinget”

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *